BODY CODE

Ndikimi I BODY CODE mbi 40 vjec.

Ndikimi I BODY CODE mbi 40 vjec.


Përfitimet shëndetësore nga me ane te stervitjes BODY CODE vetem 20 minuta ne jave jane te shumta, si : kontrolli i peshës, zvogëlimi i rrezikut për sëmundje kardiovaskulare, reduktimi i rrezikut për diabetit të llojit 2 dhe sindromat metabolike, pakëson rreziqet për praninë e llojeve të ndryshme të kancereve. Kryerja e disa ushtrimeve të thjeshta ndihmon gjithashtu në forcimin e kockave duke luftuar ne menyre direkte Osteoperozen, përmirëson shëndetin mendor, humorin, vetminë, teksa ndikon edhe në parandalimin e rrëzimeve që ndodhin tek të moshuarit. Me ane te trajnerit personal ndertohet nje plan i përbashkët me objektiva, për ta ndihmuar atë të kapërcejë pengesat që nuk e lejojnë të kryejë aktivitet fizik, t‘i japë udhëzime për ushtrime dhe llojet e aktivitet fizik sipas kushteve shëndetësore, si dhe ta nxisë vazhdimisht për kryerjen e aktivitetit fizik.

 


Çfarë duhet të kuptojmë me aktivitet fizik per moshen mbi 40 vjec?Aktiviteti fizik ka të bëjë me çdo lëvizje trupore të prodhuar nga muskujt skeletorë, që kërkon shpenzime të energjisë. Aktivitet fizik i moderuar klasifikohen të gjitha aktivitetet që shoqërohen me rritjen e ritmit të frymëmarrjes dhe rrahjeve të zemrës, djersitje e lehtë, por ende është e mundur për të bashkëbiseduar në mënyrë komode.

 

Rekomandimet për moshat mbi 40 vjec
Për këtë kategori rekomandohet 20 minuta stervitje me BODY CODE me intensitet të moderuar. Ndërkohë që mund të bëhet edhe një kombinim me BODY CODE ose ecje dhe vrapim I lehte por e rëndësishme është që mos neglizhohet qoftë kryerja e disa ushtrimeve të thjeshta gjatë ditës, apo ecja në këmbë.

Tiranë - Prishtinë - Shkodër - Durrës - Elbasan

 

Artikuj të Ngjashëm

01 Feb 2018

Informacion i përgjithshëm mbi Body Code

Informacion i përgjithshëm mbi Body Code Body Code bazohet mbi nj&eum...

01 Feb 2018

Lehtësimi I dhimbjes se kurrizit

Universiteti Bayreuth, Gjermani Lehtësimi I dhimbjes se kurrizit. Elektro...